נשיא לשכת המסחר והתעשייה יוסי דלויה קבע לשנת 2016 בתכנית העבודה לסייע למפעלים ויזמים בדרום.
כחלק מסיוע לשכת המסחר לחיזוק התעשייה, נערך סיור של לשכת המסחר והתעשייה בדרום במפעלים מטאלטק ופיברו בנאות חובב. לא ניתן להתעלם מההתפתחות העצומה שהוביל ראש מועצת נאות חובב אנדרי אוזן.
יחד עם ההתפתחות הענפה, התעשייה בארץ סובלת מתחרות של השוק הגלובלי ובשנים האחרונות אנו עדים לצריכת אנרגיה יקרה שמעלה את עלות הייצור ומקשה על המפעלים בארץ להתחרות בשוק העולמי. כולנו תקווה שהגז ייתן את התנופה, אך הרפורמה של מכון התקנים יקרה את העלויות גם למי שכבר קיבל רישיון שימוש, בבואו לחדש רישיון יאלץ להחליף תשתית בעלויות של חוסר כדאיות שיתבטאו במיליוני שקלים. בנוסף יש להתייחס לעלות הכח אדם לעומת מדינות כמו סין והודו שמקשים מאד על התחרות.
הפתרונות חייבים להגיע מהממשלה שצריכה להוזיל את האנרגיה ולתת סבסוד בעלות העובדים יחד עם תמריצים, פרמטרים אלו יעודדו השקעות של יזמים ופיתוח התעשייה בדרום. הטקסטיל יצא מהארץ לפני שנים כמו תחומים רבים אחרים ואם לא נשכיל לפתח מקורות תעסוקה מעבר להייטק נמצא את עצמנו כמו אירופה מייבאים עובדים לא רק לחקלאות ולבניה אלא לתחומים נוספים. הפלא ופלא, פליטים מאפריקה מאיישים את שטיפת הכלים ועבודות הניקיון, התאילנדים מאיישים את החקלאות, הפלסטינים, הסינים והרומנים את הבניה וכן הלאה..
תנופת טבע בתחילת שנות ה-2000 העצימו את הנגב ויצרו מקומות עבודה רבים מה שלא ניתן לומר בימים אלו של צמצומים רבים אי קליטת עובדים של שנים רבות ואף סגירת מתקנים. המצב של התעשייה בישראל לאור התחרות בעולם לא מסביר פנים וצריך לעשות מעשה ולסייע.
אם לא נשכיל כמדינה לפתח אפיקים חדשים עם יתרונות יחסיים בעולם זו תהיה בכיה לדורות וחיסול המפעל הציוני שבה להפריח את השממה, על הממשלה להתעשת ולהזרים משאבים שיאזנו את ההתפתחות ההיסטרית של המסחר בדרום שמנותקת מהמציאות.